05/02/18 10:34
(http://regiona.bg/)

20 години на сцената! „Ансамбъл „Веселие“ от Симитли получи златен медал от фондация

Ансамбъл „Веселие“ от Симитли с ръководители Любомир и Калина Марянски стана на 20 години.По този повод фондация „Васил Левски – Дякона“, с председател Бисер Боянов, награди ръководителите Любомир и Калина Марянски със „Златен медал“, а със „Сребърен плакет“ целия ансамбъл.
За краткото време, откогато съществува ансамбъл „ Веселие“ се превърна в своеобразна школа на духа, където танцьорите влизат в досег с богатия свят на фолклора и танцовото изкуство и допринасят за културното богатство на Община Симитли, целия регион и страната.

През годините са минали повече от 1000 деца през школата на ансамбъла. Амбициозните ръководители Любомир и Калина Марянска са си поставили за цел да възпитават децата на любов към българския фолклор, бит и култура, да съхранят традициите и идентичността на своите предци.

 

Материалът 20 години на сцената! „Ансамбъл „Веселие“ от Симитли получи златен медал от фондация е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване