05/02/18 21:53
(http://budnavarna.bg/)

Бебе маймунче се роди във Варненския зоопарк (снимки)

С 5000 повече са посетителите на варненския зоопарк през април в сравнение с миналата година. Общо 18 700 варненци и гости на града са се разходили покрай клетките на животните през миналия месец, което го прави най-силния от началото на годината. Общо 36 243 са посетителите за 2018-а до момента, което е с 6365 повече в сравнение със същия период на 2017-а, съобщи директорът на зоологическата градина Иванка Стоянова.

Бебе маймунче е най-новият обитател на зоопарка, разказа още г-жа Стоянова. То се е родило на 10 април, но полът му все още не е ясен, тъй като майка му не го изпуска от прегръдките си.

Животинчето е от вида зелена морска котка. Родителите са 10-годишната Ани и 12-годишният Кънчо. Очаква се съвсем скоро с бебе да се сдобие и маймуната Алекс, която е от същия вид.

Осем муфлончета и две камерунски козлета са се родили в зоопарка от началото на годината. Освен бебето маймунче се очаква на бял свят скоро да се появят и няколко лопатарчета. Започна и сезонът на люпене на птици, като вече има доста бебета.
До месец се очаква своя нов дом да открие третото лъвче от варненския зоопарк. И трите екзотични животни са трансферирани в зоопаркове в България.
Празник за деня на детето – 1 юни, е следващата по-мащабна инициатива, която подготвят от зоопарка. Както Информационна агенция „Черно море“ съобщи, специален гост тогава ще е рапърът 100 кила.

 

снимки: Пламен Гутинов

източник: Черно море

Материалът Бебе маймунче се роди във Варненския зоопарк (снимки) е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване