05/02/18 12:40
(http://budnavarna.bg/)

Дадоха зелена светлина за ПУП-ПРЗ на „Боровец-север“ край Варна

Комисията по архитектура към Общински съвет даде зелена светлина за изработването на Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване на селищно образувание „Боровец – север“. В бюджета за 2018 година има заложени средства за тази цел.

Според главния архитект на Варна Виктор Бузев „Боровец – север“ може да стане привлекателен квартал, сравним със софийския „Бояна“. Територията има всички дадености, за да се развие и да бъде притегателно място за живот и инвестиции, коментира той.

“Eдинственият шанс за развитие на града е в южна посока. Потенциалът на южните територии тепърва може да се разработва. „Боровец-север“ е едно място, което наистина може да стане привлекателен квартал. Това на практика е същият квартал като в „Бояна“, който гледа цяла София.“, заяви главният архитект на Община Варна Виктор Бузев. Той допълни, че възлагането на изработването на плана ще се случи в спешен порядък, след като получи нужното одобрение на сесия на Общински съвет.

По задание срокът за изготвяне на плана е 90 дни. След това следват много и дълги процедури. Ако няма обжалвания, планът би могъл да бъде факт в рамките на около 3 години.

източник: Морето.нет

Материалът Дадоха зелена светлина за ПУП-ПРЗ на „Боровец-север“ край Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване