05/02/18 06:55
(http://budnavarna.bg/)

Панорама „Кино за пътешественици“

От 4 май във Фестивален и конгресен център – Варна за първи път ще станем част от панорамата „Кино за пътешественици”, научи BudnaVarna.bg.

Премиерно, до 10 май, ще бъдат показани 14 заглавия, заснети из различни краища на света. Зрителите ще пътешестват както из любими дестинации като Неапол, Истанбул, Делхи и Маракеш, така и из труднодостъпни места като джунглата на Амазонка, смразяващите върхове на Тян Шан и безкрайната пустош на Австралийската пустиня.

Сред акцентите в програмата е американската суперпродукция „Да нагазиш Ниагара”, която следва екип от екстремни каякари, които подготвят своя скок от Ниагарския водопад. Голяма част от снимките са правени от хеликоптер и кадрите карат зрителите да потреперват пред величието на водопада и смелостта на авантюристите.

В „Джанапар” 23-годишният британец Том Алън изоставя подредения си живот на Острова и предприема тригодишно пътешествие с велосипед, по време на което преминава над 20 000 километра на три континента – Европа, Азия и Африка. Сред вълнуващите срещи го очаква и една, която ще промени завинаги живота му, в Ереван той среща бъдещата си съпруга.

„Глобален дом” представя интернет платформата couchsurfing, благодарение на която членовете пътуват по света, като отсядат в домовете на други каучсърфъри. Авторката на филма Ева Стоц посещава интересни хора по целия свят, които открива чрез онлайн мрежата за домакини, които безвъзмездно й предлагат не само домовете си, но споделят с нея и начина си на живот.

Същия метод използва и Александра Лис, която в„Couchsurfing: Легло за теб на всяка крачка” успява да посети 21 държави на 6 континента за 7 месеца. Във всяка една държава Александра преживява уникални мигове и се запознава отблизо с местните традиции, благодарение на своите домакини, които освен безплатен подслон й осигуряват и незабравими изживявания.

Материалът Панорама „Кино за пътешественици“ е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Публикувана на 05/02/18 06:55 http://budnavarna.bg/33564-panorama-kino-za-pateshestvenitsi/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване