05/02/18 11:58
(http://budnavarna.bg/)

Правят „Градска къпалня“ край морето

Градска къпалня“ може да бъде направена край морето във Варна, научи BudnaVarna.bg.

За това говори представено пред Регионалната инспекция по околната среда и водите уведомление за инвестиционно предложение. В него инвеститорът „Холдинг Варна“ АД е заявил намерение да изгради водовземно съоръжение за добив на термоминерални води с цел водоснабдяване на комплекс „Градска къпалня“ в поземлен имот с площ от над 6 дка.

Според документа теренът е „с начин на трайно ползване- за друг обществен обект, комплекс“ и е разположен в местност „Буните“.

Главният архитект на Община Варна Виктор Бузев коментира за Moreto.net, че до администрацията е входирано и е разгледано единствено предложение за водовземното съоръжение. Водопроводът ще е от каптажа на Шокаровия канал и ще осигурява захранване на крайбрежната алея с минерална вода. Тя ще се използва евентуално за душовете на плажоветe, както и за предстоящите обекти, когато и да се строят те, коментира арх. Бузев. По думите му инвестиционно предложение за „Градска къпалня“ на този етап не е представяно пред Община Варна. Чул обаче за въпросния проект.

„Говорил съм с проектант, че ще има шест басейна, 800 шезлонга. Доста амбициозна програма. Надявам се наистина да се случи такова нещо. Варна има нужда както от басейни, така и от място, което да е като алтернатива на плажа. Нямам представа за колко голяма сграда става въпрос, защото не съм виждал проект. Предполагам, че ще е някъде в участъка, където се извърши брегоукрепителното съоръжение на ската.“, каза още главният архитект.

От РИОСВ посочват, че е нужно да бъде внесена допълнителна информация за дълбочината на планирания сондаж на базата на хидрогеоложко проучване. Освен това се изисква писмено искане за преценяване необходимостта от ОВОС.

Инспекцията иска подробности относно планираните дейности. Настоява да се уточнят всички отпадъци, които се очаква да се образуват в периода на строителство и експлоатация. Иска се да се разгледат потоците отпадъчни води, които ще се формират от дейността на обекта, и начина на третирането им.

РИОСВ иска да знае по какъв начин ще се осъществява предварителното пречистване на отпадъчните води, изпускани от басейните и душовете, предвид това, че ще се заустват в Черно море. Трябва да стане ясно предвижда ли се изграждане на локална пречиствателна станция за отпадъчни води.

Инвестиционно намерение за имота от 6 дка същото дружество е представило още преди години. От документи на Министерството на околната среда и водите, както и на администрацията на Министерски съвет от 2012 година, става ясно, че тогавашното инвестиционно предложение е било за изграждане на дискотека, обществен басейн, администрация, офис, регистратура и закрит паркинг за 29 коли.

Материалът Правят „Градска къпалня“ край морето е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Публикувана на 05/02/18 11:58 http://budnavarna.bg/33582-pravyat-gradska-kapalnya-kraj-moreto/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване