05/03/18 10:44
(http://www.klassa.bg/)

4 ХУДОЖНИЦИ, КОИТО ПРЕТЪРПЯВАТ ПСИХИЧЕСКО ЗАБОЛЯВАНЕ

 Художникът Винсент Ван Гог е известен със своите произведения на изкуството и с особен аспект от личния му живот: пост-импресионистът прекарва известно време в психиатрична клиника. Там той продуцира произведения на изкуството като „ Звездна нощ”и много от известните си автопортрети.

Освен че страда от тревожност и депресия, художникът също е изправен пред криза на епилепсията. Някои експерти смятат, че художникът страда от ксантофил – и този фактор влияе върху неговото изкуство, тъй като Ван Гог  е виждал по-жълтеникави цветове, той засилва жълто в картините си.

В допълнение към Ван Гог, много други художници имали подобни проблеми. Днес ще представим четирима художници, които страдат от психическо заболяване – и как се отразява това на тяхното изкуство.

1. ЛУИ УЕЙН (1860-1939 Г.)

Луи Уейн е английски илюстратор, роден през 1860 г. станал известен с илюстрациите си на човекоподобни котки.

Големите очи на котки, които обикновено са в социални ситуации, като игри или запознанства, първоначално не са създадени с цел печалба. Въпреки че Уайн е вече известен сред обществеността, той започва да рисува котки, за да забавлява съпругата си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване