05/03/18 13:34
(transmedia.bg)

Радев: България е в авангарда на европейска политика към Русия

България е в авангарда на общата европейска политика по отношение на Русия. Това каза президентът Румен Радев на пресконференция след среща с президента на Австрия Александър ван дер Белен, цитиран от агенция „Фокус“.

„С посещението ми в Русия през втората половина на май и с посещението на френския президент Макрон почти по същото време ние провеждаме единна европейска политика по отношение на Русия. Целта е да се търсят всички възможности за открит диалог и за проекти от взаимна изгода“, каза Радев.

„За нас особено важно значение имат ситуацията в Турция и нашите връзки с Русия. Нашата позиция е много близка до позицията на България – мисля, че е необходимо не само да продължим дипломацията на посещенията, но и диалога с Русия“, коментира президентът на Австрия Александър ван дер Белен. Той посочи, че Румен Радев ще посети Русия този месец, а Владимир Путин пък ще посети Виена най-вероятно през юни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване