05/03/18 20:49
(http://budnavarna.bg/)

Управителя на Терем Варна в тежки корупционни зависимости

Съуправителя на Терем Флотски Арсенал Подразделение Варна Данко Момчилов все още е съдружник с 50% дял в търговското дружеството “Българска дамска мода” ООД, гр Смолян – показва справка в търговския регистър. Там той и Бистра Младенова Молова притежават дялове за по 2590 лв. 

сн.1

Данко Момчилов е нарушил и чл.20 на ПРАВИЛНИК ЗА РЕДА ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВАТА НА ДЪРЖАВАТА В ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА С ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ В КАПИТАЛА , в който се казва, че: Не могат да бъдат управители на еднолични дружества с ограничена отговорност с държавно участие в капитала физически лица, които са съдружници в събирателни, командитни дружества и в дружества с ограничена отговорност.

До един месец след като са го назначили е трябвало да напусне всички търговски дружества в които участва, в случая едно.

В тази ситуация борда на директорите след като са уведомени надлежно, са длъжни да свикат комисия и да го отстранят от поста му без предупреждение.

Припомняме ви, че още от самото си назначение Данко Момчилов предизвика вълна от протести на работниците свикани от синдикатите. Той наложи свой стил на работа, който не беше приет от работниците тъй като се открояваше с арогантност и авторитарност.

Според хората Данко Момчилов за шесте месеца, в които вече управлява  не можа да наложи стил на управление, и не направи три годишен план за управление на дружеството както бе обещал.

Най добрите служители напускат завода, а други са съкратени или уволнени.

Фирми са гонени или притискани да си запазят договорите срещу “правилно отношение към новия съуправител, който вече имал правата да коли и беси в завода”!?!?!?

Към днешна дата справка в търговския регистър показва, че на 24-ти април с решение на борда на директорите е взето решение съуправителя Георги Стойков да бъде освободен от поста си и в момента промяната се обработва.

Сн.2

Поради забавянето на работата на ТР решенията се забавят с около три седмици, това означава че Данко Момчилов около 14-ти юни ще е едноличен управител.

Дали обаче това е добре за завода?

В редакцията се получиха множество сигнали за корупционни зависимости на г-н Момчилов с фирма “Булкрафт” ООД и “Булкрафт инженеринг ДВ” ЕООД на Дончо Василев Василев, както го знаят по-добре хората Дончо полицая от Девня, който след кратка справка разбрахме че за две години е получил от завода около 4 млн.лв. без обществени поръчки, а с директно възлагане до 20 хил. лв. И после с протоколи са увеличавани до около 180 хил. лв. на месец.

Другото интересно за тази “голяма фирма” е че не си е подавала отчетите в търговския регистър и НАП след 2013-та година – точно за годините в които усвоява тези близо 4 млн. лв.

Сн.3

Сн.4

Сн.5

Сн.6

Всички тези документи ги подаваме към Специализирана Прокуратура София и новата Комисия “Антикорупция” с цел да се самосезират за престъпления в особено големи размери.

А въпросите за идеята за приватизацията на служба противопожарна безопастност, за подаването (даряването) на електроенергия към жилищна сграда директно от завода, което води до вдигане на разходите до 100 хил. лв. и др. все още ги проверяваме за достоверност и ще ги зададем като въпроси на г-н Момчилов за неговата гледна точка.

източник: bgregioni.com

Материалът Управителя на Терем Варна в тежки корупционни зависимости е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване