05/08/18 21:04
(http://budnavarna.bg/)

БЧК – Варна награди активисти и доброволци

34 награди връчи днес ръководството на Българския червен кръст във Варна по повод 8 май. Навръх Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец в града се състоя специално тържество, което беше уважено от представители на различни държавни и общински институции. На церемонията специална благодарност получиха активисти, доброволци и партньори на организацията във Варна. Това съобщи председателят на Областния съвет Илия Раев.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и командващият на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев отправиха поздравителни слова.

По данни на Илия Раев от началото на годината доброволци на Българският червен кръст във Варна са раздали социални помощи на 20 000 нуждаещи се. Раздадени са 565 тона храни. От началото на 2018 година са обучени 15 000 младежи по воден травматизъм, а други 5000 души са преминали курс по първа долекарска помощ, добави председателят на червенокръстката организация във Варна.

Той припомни, че 8 май е посветен на основателя на Червения кръст Анри Дюнан и се чества от 189 национални дружества по целия свят.

Материалът БЧК – Варна награди активисти и доброволци е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване