05/09/18 07:29
(transmedia.bg)

МВР: Не шофирайте в сряда из центъра на София

МВР призова  жителите и гостите на София да избягват шофирането в централната градска част и да използват алтернативни маршрути.

Причината за това е очакваният натоварен трафик на 9 май, когато на различни места в столицата през целия ден ще има събития на открито.

Денят на Европа ще бъде отбелязан с вдигане на българския и европейския флаг пред президентството с участието на председателя на Народното събрание. Денят на победата над фашизма ще се чества пред паментика на Съветската армия и там по правило се събират руски граждани, дипломати и ветерани от войните.

В следобедните часове ще има мероприятия под егидата на Европейския парламент и Министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС, в които ще участват деца.

В края на натоварения ден сряда ще  се играе и футболната среща – финал за Купата на България.

Късно вечерта – от 21.30 до 22. 30 часа на бул. „Княз Дондуков“ и пл. „Независимост“ ще има звуково-светлинен спектакъл за Деня на Европа с прожектиране върху фасадата на Министерски съвет, организирано от Европейски парламент.

Забраната за движение на превозни средства можете да видите ТУК

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване