05/09/18 05:51
(http://www.klassa.bg/)

Шествия на "Безсмъртния полк" в 52 града на България

 Мащабната акция "Безсмъртният полк" ще се проведе в 52 града на България в Деня на победата, 9 май. Това заяви председателят на фондацията "Безсмъртният полк" Павел Иванов. Миналата година в инициативата участваха 15 000 души от 40 града. Очаква се само в София в шествието да се включат над 3000 души. Построяването на полка в столицата ще започне от 9 ч. на 9 май пред Паметника на Незнайния воин. Там ще бъдат положени венци и цветя. Колоната ще тръгне в 9.20 ч. към Паметника на Съветската армия, където също ще бъдат положени цветя около 10 ч. Организаторите напомнят на участниците, че е желателно да носят снимка или плакат на своя герой ветеран, партизанин, ятак, интербригадист, фронтовак.
Председателят на БСП Корнелия Нинова, лидерът на софийската организация Калоян Паргов заедно с членове на ръководството на Градския партиен съвет, народни представители и общински съветници от БСП също ще вземат участие в честванията по случай Деня на победата пред Паметника на Незнайния войн и в шествието на "Безсмъртния полк". В 11 ч. Калоян Паргов ще присъства на поклонението пред паметта на българските воини, загинали в заключителната фаза на Втората световна война пред паметната плоча, която се намира на централния вход на парка "Заимов" срещу улица "Васил Априлов".
По улиците в Казанлък също ще премине шествието "Безсмъртен полк". То ще тръгне в 17.30 ч. от пл. "Севтополис" и ще приключи в парк "Розариум" пред Мемориалния паметник на загиналите във войните. Организатор на събитието е НД "Русофили" в Казанлък. 
В няколко тържествени церемонии по случай 9 май - Деня на победата, ще се включат руският посланик Анатолий Макаров, аташето по въпросите на отбраната на Русия и служители на посолството. Една от тях ще е от 10 ч. пред Паметника на Съветската армия, а другата церемония ще е от 10.45 ч. пред Паметника костница на съветските воини в кв. "Лозенец". От 13 ч. Макаров ще вземе участие в празничното мероприятие при паметника "Альоша" в Пловдив.
Община Благоевград ще отбележи 73 години от края на Втората световна война на 9 май. Ритуалът по полагане на цветя в памет на загиналите във войната ще се проведе от 11 ч. пред паметната плоча на загиналите за обединението и независимостта на България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване