05/10/18 22:34
(http://budnavarna.bg/)

Бум на фалшиви ученически карти за градски транспорт

снимка: Будна Варна

Бум на фалшиви ученически карти за градския транспорт във Варна отчитат от общинския превозвач. Само за три дни контрольори са конфискували около 40 неистински пътни документи. Това каза шефът на „Градски транспорт“ Злати Златев, за BudnaVarna.bg.

Вероятно разпространените фалшиви карти са много повече от установените. За случая е уведомена „Икономическа полиция“, както и Общинска полиция. Всички контрольори са инструктирани да изискват от пътуващите картите да се вадят от калъф или портмоне. Причината е, че така се виждат ясно обозначителните знаци и лентата, която няма как да се копира.

„Това трябва да се прекъсне в зародиш. Не може млади хора от сега да се учат, че може да се прави нещо подобно. Това е равносилно на кражба.“, коментира Златев. Той допълни, че конфискуваните карти са еднотипни, което навежда на мисълта, че ги печата един и същи човек и ги продава на по-ниски цени. Спипаните ученици са основно от гимназиалния клас.

Последният подобен бум на фалшиви карти е регистриран преди около десетина години. Тогава разпространителят не е бил ученик. Привличал е клиентите си с по-ниски цени, въпреки че предлаганите карти не са били валидни.

Материалът Бум на фалшиви ученически карти за градски транспорт е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване