05/11/18 12:07
(http://budnavarna.bg/)

Министри ще обсъждат във Варна началото на сезона

Вицепремиерът Валери Симеонов и министрите на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова ще посетят Варна на 14 май във връзка с подготовката за туристическия сезон и опазването на чистотата на плажовете, научи BudnaVarna.bg.
Във Фестивалния и конгресен център във Варна вицепремиерът и министрите ще участват в среща с кметове на морски общини, концесионери на плажове, представители на фирми и организации за оползотворяване на отпадъците и контролни органи.

Поканен е и областният управител Стоян Пасев.

На срещата ще бъдат дискутирани подготовката за летния сезон, засилването на контрола и мерки за ограничаване на замърсяването и оползотворяване на отпадъците от пластмаса по плажовете.

Целта е държавата и бизнесът заедно да работят за ограничаване на замърсяванията.

Вицепремиерът Симеонов и министрите Ангелкова и Димов ще присъстват на откриването на кампанията на Фестивален и конгресен център – Варна и НДК – София „re: ФКЦ – Рециклирай! Културно е”.

В рамките на кампанията в централното фоайе на ФКЦ ще бъдат представени три инсталации, изработени от пластмасови отпадъци, произведени на територията на комплекса.

Материалът Министри ще обсъждат във Варна началото на сезона е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване