05/11/18 05:37
(http://www.klassa.bg/)

САЩ наложиха първи санкции на Иран след оттеглянето от ядреното споразумение

 Министерството на финансите на САЩ обяви днес, че налага санкции на лица и организации, които са част от мрежа за финансиране на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция - елитната армия на иранския режим, предадоха световните агенции.

 

Това са първите санкции, наложени на Иран, откакто във вторник Доналд Тръмп обяви, че страната му се оттегля от иранската ядрена сделка от 2015 г.

Санкциите са наложени на шест физически лица от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция и на три ирански юридически лица.

Те са обвинени, че са част от голяма мрежа за обмен на валута между Обединените арабски емирства и Иран. Мрежата е доставила и прехвърлила милиони долари на елитните части "Кудс" на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция.

Междувременно Белият дом съобщи, че иска инспекциите на ирански ядрени обекти да продължат въпреки обявеното от президента изтеглянето от иранското ядрено споразумение, заяви американски правителствен представител, цитиран от AFP.

"Очакваме Иран да продължи да прилага допълнителния протокол и да си сътрудничи с Международната агенция за атомна енергия, независимо дали споразумението ще се запази или не", каза американският представител, имайки предвид анекса към Договора за неразпространение на ядрено оръжие.

 

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване