05/13/18 11:36
(http://regiona.bg/)

Rolls-Royce Silver Dawn от `54-та грабна голямата награда на Симитли в 15-и ретро парад

Над 80 автомобили и мотоциклети от първата и втората половина на миналия век дефилираха с гордите си собственици в Симитли. Те останаха подредени за час и половина на площад „Септември“ за радост на стотиците ценители на уникалните возила от висока класа. Rolls-Royce Silver Dawn от `54-та грабна голямата награда на община Симитли в 15-и ретро парад на автомобили.

Бончо Делчев със своя Ролс Ройс грабна приза на община Симитли. „Притежавам колата от 5 години. Първият модел на Rolls-Royce Silver Dawn е луксозен автомобил, произведен от Rolls-Royce през 1954 г., който е предвиден да се кара от собственика. Возилото е 4600 кубика, 150 коня, което дава преимуществото и в момента да може да се движи с до 120 км/ч по магистрала. Интересното за автомобила е, че има произведени само 760 броя от него, а точно тази е под номер 125. Има само 300 броя в целия свят, които са с десен волан и тя попада в тях. В последствие американците започват да ги купуват и започват производството им с ляв волан“, разказа гордият собственик от Стара Загора. Той притежава колата от 5 години и с удоволствие прие наградата на община Симитли.

Парадът се организира за 15-и път пореден път. Площадът в Симитли, едва събра десетките автомобили, които предпочетоха ретропарада, който организират от ретро клуб „Пирин” за днешната празнична обиколка. Председателят на клуба Андрей Андреев, заедно с кметът на община Симитли Апостол Апостолов, връчиха наградата на автомобила победител и неговият собственик – Бончо Делчев. Андреев благодари за подкрепата на общината и връчи специален плакет на кмета Апостол Апостолов в знак на благодарност за неспиращия ентусиазъм и добро сътрудничество.

Любителите на ретро автомобилите успяха да се насладят на изложението. Десетки жители и гости на Симитли имаха възможността да разгледат отблизо уникални ретро автомобили и мотоциклети от цялата страна. По време на парада бяха показани десетки моторни превозни средства, символ на класа, носеща духа на времето, в което са произведени, но запазени, реставрирани и по-атрактивни.

 

Материалът Rolls-Royce Silver Dawn от `54-та грабна голямата награда на Симитли в 15-и ретро парад е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване