05/15/18 08:13
(http://budnavarna.bg/)

Варна ще бъде домакин на българо-корейски форум

снимка: Будна Варна

На 18-ти май посланикът на Република Корея у нас Шин Бу-нам ще открие във Варна втората част от започващият на 16-ти май в София Българо-корейски форум, научи BudnaVarna.bg.

На събитието организирано със съдействието на „Търговска и индустриална камара на Република България и Република Корея“ ще бъдат корейски гости – експерти от Министерство на външните работи на Република Корея, зам. ректори от университети, директорът на КОТРА (Корейска агенция по търговия и инвестиции), Представители на корейската бизнес асоциация (Самсунг), директорът на Корейски институт по наука и технологии и др.

По време на събитието ще бъдат изнесени доклади и предстоят дискусии на теми свързани с укрепване на сътрудничество между бизнеса и университетите в азиатската държава. Ще се дискутира „Четвъртата индустриална революция“, както и въвеждането на блокчейн технологиите в индустрията и логистиката.

Това е вторият подобен форум, който се провежда във Варна, той се инициира от Посолството на Република Корея и от почетния консул на азиатската държава във Варна – Иво Михайлов. Събитието ще бъде с домакинството във Висше училище по мениджмънт (Конферентна зала, ул. Оборище 13а) между 9 и 12 часа в петък (18-ти май).

Срещата е отворена за всички бизнес, академични и НПО организации, които имат интерес към партньорство с компании и университети. Събитието ще бъде място за обмяна на контакти и идеи за развитие.

Форумът ще бъде сред последните инициативи на Посланик Шин Бу-нам, който ще напусне страната ни скоро и ще прекратява изцяло дипломатическата си дейност. Миналата седмица, той бе удостоен с Висшето държавно отличие – Орден Стара планина за изключителните заслуги на дипломата за развитието на двустранните отношения между Република България и Република Корея.

Материалът Варна ще бъде домакин на българо-корейски форум е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване