05/15/18 05:46
(http://regiona.bg/)

Жената на Боян Петров: „Планината го искаше за себе си, а аз за мен“

Днес е последният ден на спасителната акция. Китайските спасители ще проверят места встрани от традиционния маршрут. Това каза в сутрешния блок на БТВ Радослава Ненова, жената до изчезналия алпинист Боян Петров. „Разбира се, че е възможен вариант да паднал в цепнатина.

Има различни начини, които да те спасят от пропадане, но не можем да разсъждаваме дали е паднал в цепнатина, дали се е скрил в пещера. Много е абстрактно да се правят такива предположения, като не знаем какво се е случило. Ако се е скрил в пещера, заради лошото време, трябваше вече да е слязъл.

Шансът вече е минимален. Тези дни не съм спала. За мен денят започва, когато там се съмва – към 3 часа сутринта. Планината го искаше за себе си, а аз за мен. Не искам да казвам нищо обобщаващо. Все още вярвам. Не мисля, че го е било страх. Не мисля, че е бил нещастен. Той се чувстваше щастлив в планината. Сигурно са му липсвали хората.

Тези дни разбрах колко много приятели е имал той. Те ми даваха кураж и реални оценки. МВнР също направи много. Легендарният Симоне Моро ми оказа много голяма подкрепа. Той даваше смислени коментари и помощ“, разкри Ненова. „Диабетът не е бил пречка. Възможно е да си е счупил някой крайник. Не мога да гадая. Преди години пак беше пропаднал в цепнатина, но тогава наблизо имаше хора, които веднага го спасиха. Много зависи. Как си паднал, как си се заклещил. Не мога да кажа дали откритата блуза е негова. Не съм виждала снимка“, каза още тя.

Материалът Жената на Боян Петров: „Планината го искаше за себе си, а аз за мен“ е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване