05/15/18 14:11
(http://www.clubz.bg/)

Медийната свобода - как да рестартираме този стълб на ЕС (НА ЖИВО)

В София започна работа конференцията "Медийна свобода и плурализъм - как да рестартираме основния стълб на ЕС". Форумът е организиран от Европейската асоциация на издателите (ENPA), Европейската асоциация на списанията (EMMA), Съюза на издателите в България (в който членува Клуб Z) и Европейската федерация на журналистите. Съорганизатори са също "Репортери без граници", Асоциацията на европейските журналисти и други влиятелни неправителствени организации. (Може да гледате на живо събитието след края на текста)

Конференцията се открива от Теодор Захов, председател на Съюза на издателите в България, и Валдо Лехари, вицепрезидент на ENPA и потомствен издател от Германия.

За участие във форума пристигнаха представители на ОССЕ, "Репортери без граници" и на германските издателства "Аксел шпрингер", "Шпигел" и "Щерн". 

Специално място е отделено на натиска върху журналистите. Пред форума ще говори и Матю Каруана Галиция, син на убитата малтийска журналистка Дафне Каруана Галиция. В София са и колеги на убития в Словакия журналист Ян Куцияк.

Журналисти от България, Словакия, Полша, Унгария и Сърбия ще разкажат за натиска, на който са били подложени в техните страни. Очаква се конференцията да приеме декларация с препоръки към Европейския съюз за гарантиране на медийната свобода и плурализъм в страните от ЕС и страните кандидатки.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване