05/15/18 08:18
(http://regiona.bg/)

С 40 хил. лева се срина цената на емблематичното заведение „Европа“ в Благоевград, никой не иска да го купи

Емблематичното заведение „ Европа“ в Благоевград за пореден път е обявено за публична продан, но никой не иска да го купи. Продажбата се налага заради дълг към банка на собственика Юлиян Войнов,управител на „Митадас“ ЕООД.
Първият опит за продажба е през 2014 г., тогава частен съдебен изпълнител го сложи на тезгяха за 740 475 лв.
През 2016 година отново бе пуснато за продан от цена 422 400 лв. Януари месец тази година се предлагаше с цена близо 50 хил.лева от цената през 2016 година. В момента отново е на тезгяха за продан с цена 334447,20, което с близо 40 хил. лева надолу.
В рамките на три години заведението се пуска за продан четвърти път.
Последният му наемател го прекръсти на ресторант „България“, а табелата и до днес стои над входа му.
Първият публичният търг на заведението бе заради три необслужвани договорни ипотеки в „Алфа Банка – клон България“, изтеглени от фирма „Десилена – 96“ ЕООД, собственост на създателя на бар „Европа“ Кирил Чобанов, популярен с прозвището Киро Царевицата.
През 2010 г. Чобанов продаде фирмата, кръстена на малките имена на дъщерите му, на благоевградския бизнесмен Димитър Тасев, който е собственик на хотел „Рожена“ под Роженския манастир. Тасев стана 100% собственик на капитала на „Десилена“ заедно с признатите от Царевицата задължения към ЧЕЗ и НОИ. Впоследствие обаче едно след друго започнаха да изплуват все повече непогасени от него задължения – към ОББ, към частни лица, доставчици и др.
Новият собственик Димитър Тасев го дава под наем, през годините заведението многократно бе преименувано от всеки пореден нов наемател на „Мистик“, “Планета Пайнер”, клуб “Дали”, клуб “Оргазъм“ и др., но в града си остана известно с първото си име „Европа“.
Според търговския регистър фирма „Мидатас“ ЕООД, е на адрес на ул. „Стоимен Календерски“ 9, неин собственик е Юлиян Войнов, а не Димитър Тасев. Същият е продал и фирмата си и задълженията си на Юлиян Войнов.
Предстоящата процедура е резултат на банков кредит за същата сума, който от години тежи на заведението и го доведе до фалит. От 8 май до 8 юни заинтресованите лица ще могат да разгледат обекта.
Отварянето и обявяването на постъпилите оферти от евентуални кандидати и наддаването е насрочено за 11 юни в Районен съд- Благоевград.

 

Материалът С 40 хил. лева се срина цената на емблематичното заведение „Европа“ в Благоевград, никой не иска да го купи е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване