05/16/18 08:45
(http://budnavarna.bg/)

Велоалея вече свързва Морска гара с централната част

снимка: Будна Варна

Велоалеята, с помощта на която велосипедистите ще стигат от пешеходната зона на Морска гара до централната част на Варна, вече е изградена.

Алеята за велосипедисти е разположена на място, където до момента паркираха автомобили – непосредствено до високата стена на варненския вълнолом.

Ремонтът по канализационната система, асфалтовата настилка и тротоарите вече също е приключил.

Продължава монтирането на новата ограда от ковано желязо.

Припомняме, че площта, която ще обхванат ремонтните дейности, е 13 500 м2. Тя включва асфалтобетоновата настилка, тротоарната настилка, подмяната на бордюри, повдигането и направа на нови дъждоприeмни шахти, смяна на капаци и решетки на дъждоприeмни шахти, отпушване на шахти и канализация, полагане на нова пътна маркировка, подливане и изравняване на съществуващ стоманобетонов фундамент за ограда, облицовка на фундамента от импрегниран селектиран врачански камък, подмяната на портални врати, изграждане на нова ограда и изграждане на нова битова канализация.

В края на миналата година ръководството на „Пристанище Варна“ заяви, че са предприети всички необходими действия за отваряне за автомобили на лекотоварния портал на пристанището срещу Морска администрация. Целта е от началото на лятото новата организация на движението, както и възможността за влизане, излизане и паркиране в порта, да бъде факт. Нововъведението ще осигури още паркоместа за посетители на зоната за отдих до Морска гара.

Материалът Велоалея вече свързва Морска гара с централната част е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване