05/16/18 09:27
(http://budnavarna.bg/)

Девня изпрати своите абитуриенти с бурни овации

С групово отброяване от 1 до 12, аплодисменти и празнични възгласи девненското СУ „Васил Левски“ изпрати своите абитуриенти сред шпалир от ученици, учители и родители. На тържествената церемония в школския двор присъстваха кметът на Община Девня Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова, представители на училищното настоятелство и  Обществения съвет на СУ „Васил Левски“, на индустриалните гиганти и др.
Четирима от общо 19-те зрелостници от профилираната паралелка по рекламна графика завършват средното си образование с отличен успех, като двама от тях – Лилия Узунова и Денислав Ангелов, са пълни отличници. Вместо традиционен абитуриентски бал в роден курортен комплекс младите хора и тяхната класна са решили да отидат на 3-дневна екскурзия в Гърция.
„Предстои ви първият житейски звънец. Оттук нататък вие ще си бъдете директори и класни ръководители“, обърна се към зрелостниците кметът Свилен Шитов, който им пожела успех на предстоящите матури.
Градоуправникът благодари на младите хора за това, че са избрали да се изучат в Девня и изрази увереност, че броят на абитуриентите оттук нататък ще нараства с всяка изминала година.

„Притежавате две основни предимства – младостта и знанията. Използвайте ги смело“, посъветва зрелостниците кметът и отрупа с цветя тях и класната им ръководителка Миглена Цветанова.
На свой ред младежите подариха на училището Тълковен речник на българския книжовен език и раздадоха грамоти на любимите си учители и на своята класна.
Изпращането на абитуриентите бе съпътствано от богата празнична програма, в която се включиха малки и големи ученици от СУ „Васил Левски“. Директорът на училището Георги Петков пожела на младежите да вървят смело напред в живота и да покоряват собствените си върхове.

Материалът Девня изпрати своите абитуриенти с бурни овации е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване