05/16/18 07:51
(http://regiona.bg/)

Телефонна атака: Две благоевградчанки изгоряха със солидни суми дадоха ги на „полицейски служители“

На територията на гр.Благоевград са реализирани две телефонни измами, за които са получени сигнали на 15.05.2018г. На 14.05.2018г. е нанесена щета на приблизителна стойност около 10 200 лв. на 79-годишна жена от гр.Благоевград, а на 15.05.2018г. е нанесена щета на приблизителна стойност около 1 800 лв. на 57-годишна жена от гр.Благоевград.

В случаите е използвана схемата, при която лица представящи се за полицейски служители въвеждат в заблуждение потърпевшите, като им искат парични суми като помощ за залавяне на телефонни измамници.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.
За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

 

Материалът Телефонна атака: Две благоевградчанки изгоряха със солидни суми дадоха ги на „полицейски служители“ е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване