05/18/18 13:30
(http://regiona.bg/)

Министър Каракачанов от ГКПП – Станке Лисичково: Ние нямаме претенция за името на Македония

Темата за Македония и името й беше сред дискутираните от министър Красимир Каракачанов днес на срещата му с македонския му колега – Радмила Шекеринска, която се състоя в района на село Логодаж при ГКПП – Станке Лисичково.

Двамата министри присъстваха на демонстрация на спецчасти от двете страни, които показаха как се обезврежда опасен терорист.

Красимир Каракачанов коментира,че България няма проблеми с името на Македония.
“ В двустранните отношения на двете държави не трябва да има, като досега действащата практика да се краде от българската история и да се фалшифицира и преиначава.Името на република Македония трябва да се реши между тях и Гърция.

Българската политика в тази насока е само да подпомага този процес за приемане на името на Македония. Гърция и Македония сами трябва да се разберат“,коментира Каракачанов.
Относно срещата на върха в края на месец юни и да ли ще бъде постигнат консенсус между двете ни съседки военният министър заяви: „За да не бъда песимист, ще кажа – умерен оптимист съм!“.

 

Материалът Министър Каракачанов от ГКПП – Станке Лисичково: Ние нямаме претенция за името на Македония е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване