05/18/18 12:57
(transmedia.bg)

Познати имена в новото руско правителство

Президентът на Русия Владимир Путин одобри предложения от премиера Дмитрий Медведев състав на новото правителство, предадоха руските информационни агенции.

„Хората са популярни, с добър и доказан опит“, подчертал Путин при подписването на указа.

Голяма част от досегашните министри запазват постовете си, а някои преминават на нови длъжности. Намалява се броя на вицепремиерите от 10 на 9, както и на министерствата от 21 на 20, пише руското бизнес издание РБК Дейли.

В пряко подчинените на Путин ведомство има само едно ново име и това е на Евгений Зиничев, който поема Министерството на извънредните ситуации. Сергей Лавров остава министър на външните работи на Русия. Постовете си запазват също министъра на вътрешните работи Владимир Колоколцев, министърът на правосъдието – Александър Коновалов и на отбраната – Сергей Шойгу.

Първи вицепремиер в новото правителство става финансовият министър в предния кабинет на Медведев Антон Силуанов. Той ще бъде и финансов министър. Постовете си запазват министърът на промишлеността и търговията – Денис Мантуров и на икономическото развитие – Максим Орешкин. За енергетиката остава да отговаря Александър Новак.

Вицепремиер по образование, здравеопазване и социални дейности ще бъде Татяна Голикова. В нейния ресор местата си запазват министърът на здравеопазването  Вероника Скворцова, министърът на културата Владимир Медински, както и министърът на труда и социалната защита – Максим Топиливн.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване