05/18/18 09:20
(transmedia.bg)

Тръмп: Европейският съюз е ужасен търговски партньор на САЩ

 

Американският президент Доналд Тръмп заяви пред репортери, че Европейският съюз е ужасен партньор на САЩ. Това изказване той направи след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенбърг. Думите на Тръмп са в отговор на изказване на председателя на Европейския съвет Доналд Туск в София, който каза, че „с приятели като Тръмп не ти трябват врагове“.

„ЕС се отнасяше ужасно със Съединените щати в търговията, държеше се ужасно с нашите работници. Дефицитът ни с ЕС през миналата година беше 151 млрд. долара. Познавам се много добре с Жан-Клод и с Доналд и двамата ги харесвам много. Но те са много трудни“, заяви Тръмп, съобщи Нова телевизия.

Малко по-рано Държавният департамент на САЩ обяви, че Вашингтон няма да преосмисли позицията си за ядреното споразумението с Иран. И дори поиска създаване на международна коалиция срещу Техеран.

„Искаме да обединим много страни по света с изричната цел да гледаме на иранския режим през по-реалистична призма”, заяви говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.

Вчера европейските лидери обявиха на срещата си в София, че ЕС остава в сделката с Иран, като ще търси защита за европейските фирми.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване