05/20/18 06:54
(http://www.klassa.bg/)

Автомобил от 1931 г. на ретро парада в София

 Автомобил от 1931 г. е най-старият модел, който посетителите на ретро парада в София можеха да видят днес. Той заедно с още над 200 коли и мотоциклети се наредиха пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ и успяха да привлекат вниманието на много хора.
 
„По традиция вече за 29-и път празнуваме Деня на шофьора. Той е обявен миналия век. Спасовден е въведение Господне и се смята, че шофьорлъкът е тежка задача и затова господ трябва да пази шофьорите“, разказа председателят на Българския автомобилен клуб „Ретро“ Ваня Гюдерова.
 
Тя обясни, че за ретро автомобил се счита возило, което не се употребява всеки ден, да е технически изправно, което е възстановено максимално оригинално, представлява културна и техническа ценност и е на минимум 30 години, т.е. най-младата кола е от 1988 г.
 
Тя добави още, че в края на парада петчленно жури ще отличи най-елегантния автомобил по правилата на Международната федерация на историческите превозни средства, а всички останали участници получиха грамота за участието си, съобщи БГНЕС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване