05/20/18 06:52
(http://www.klassa.bg/)

Електрическият Niro EV минава 450 км на ток

 По време на изложението за електромобили в Джеджу, Южна Корея, домакините от KIA показаха нова изцяло електрическа версия на модела Niro. Електрическият кросоувър Niro EV се зарежда в контакта и се очаква да изминава до 450 км само на ток. Европейската премиера на модела ще се състои през октомври на автосалона в Париж, а до края на 2018 година електромобилът ще дебютира и у нас.

Електрическият кросоувър KIA Niro EV съчетава практичността на компактен SUV в комбинация от завладяващ екстериорен дизайн с аеродинамични форми и спортно излъчване, висока функционалност и истинско удоволствие от шофирането. Моделът е разработен в дизайнерските центрове на марката в Калифорния, САЩ и Намянг, Южна Корея.

 

Изцяло електрическият модел KIA Niro EV се отличава с ексклузивна радиаторна решетка, спортни въздухозаборници и наподобяващи връх на стрела LED дневни светлини. Моделът следва дизайнерската концепция „Чисти и високотехнологични” и прави впечатление със скосените задни стъкла, които подчертават елегантния профил на автомобила, като същевременно мускулестите арки над колелата демонстрират неговия спортен характер.

Новият модел се задвижва от следващо поколение електромотор на KIA, който използва нова производствена технология, специално разработена за електрическите модели на марката. Електромобилът Niro EV е оборудван с литиево-полимерна батерия с капацитет 64 кВтч и се очаква с едно зареждане при нулево ниво на вредни емисии да изминава 450 км след приключване процеса на хомологация. Електромобилът Niro EV ще влезе в продажби през втората половина на 2018 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване