05/20/18 11:06
(http://regiona.bg/)

Младежи от 22 държави получиха дипломи от АУБ

204 бакалаври от 22 държави получиха дипломи от АУБ на грандиозна церемония днес.Специален гост на дипломирането на 24-я випуск в Американския университет беше президентът Росен Плевнелиев.

Дипломи получиха и завършващите Магистърската програма по бизнес администрация.
Почетен оратор на тазгодишната церемония бе Росица Заимова, възпитаник на АУБ випуск 2011 година, класирана сред най-добрите 300 млади лидери от 34 държави в Европа в класацията на Форбс за Европа „30 под 30“.

Половината от завършващия випуск са българи, а останалите са от САЩ, Русия, Албания, Монголия, Нигерия и Виетнам.

70 процента от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 37 процента, следващите са „Икономика”, „Журналистика и масови комуникации“ и „Политически науки и международни отношения”.

Приветствия към випуска поднесоха също д-р Стивън Съливан, президент на АУБ, и Андрю МакКлеърн от Посолството на САЩ в България.

 

Материалът Младежи от 22 държави получиха дипломи от АУБ е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване