05/20/18 05:47
(http://budnavarna.bg/)

Столетница от Варна: Доживях тези години, защото гледах по-спокойно на живота

Може би защото съм гледала по-спокойно на живота успях да доживея до 102 години.

Това коментира столетницата Боянка Коларова от Варна, която дълги години е работила като учител и журналист.

Възрастната жена, признава, че няма точна рецепта за дълголетие. Това, което й е помагало да продължи напред обаче винаги е бил духът.

„Имала съм някои и други болки, но винаги съм изплувала, защото винаги се поздравявам за това, което правя“, категорична е възрастната жена.

През живота си Боянка е работила две професии. Учителствала е 15 години и още толкова време е била журналист във вестник.

Преди да започне да преподава е завършила Земеделско-домакинския учителски институт в Пазарджик. Специалността й била свързана с това да преподава на хора в селата как да готвят, да се обличат и да живеят културно. Във вестника е минала през всички отдели. Пишела репортажи, защото това много й се отдавало. Първият репортаж, с който станала журналист бил за откриването на родилния дом в Търговище през далечната 1947 година.

102-годишната жена и до днес обича да чете вестници, но не й харесва когато журналистиката търси само лошото.

източник: Радио „Фокус“

Материалът Столетница от Варна: Доживях тези години, защото гледах по-спокойно на живота е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване