05/21/18 05:37
(http://www.clubz.bg/)

В Марсилия задържаха за тероризъм българин, който се правел на чеченец

Българин беше задържан в Марсилия по подозрения, свързани с евентуална терористична атака. Първоначалната информация беше за чеченец, който говори руски.

48-годишният мъж, задържан в събота от френските власти, е български гражданин, потвърди за АФП градският прокурор на Марсилия Ксавие Тарабьо в неделя, когато мярката за неотклонение на арестувания беше продължена.

Той е имал криминална регистрация във Франция – за опит за убийство. Мъжът бил задържан след сигнал на пътничка за човек със странно поведение.

Пътникът първоначално говорел на руски и заявил, че е от чеченски произход. Именно човек от тази етническа група извърши преди дни нападение в Париж. 

Едва по-късно при проверка на отпечатъците станало ясно, че всъщност става въпрос за българин. Към момента не се знаят други подробности за него.

Българинът е пренасял материали, от които може да се направи взривно устройство. Властите гледат на случая изключително сериозно, като на този етап смятат, че може да са предотвратили атентат, посочва бТВ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване