05/23/18 05:50
(http://regiona.bg/)

Биологията предпочитана за втората матура от зрелостниците в област Благоевград

Най-предпочитаният предмет за втори държавен зрелостен изпит в областта е Биология и здравно образование. Това каза Методи Попов, началник на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ към Регионално управление на образованието-Благоевград. Той уточни, че 615 зрелостници са заявили желание да се явят на матура по Биология. По думите му броят на зрелостниците, заявили желание да се явят на втори държавен зрелостен изпит по съответните предмети, е както следва: География и икономика – 510 ученици; Английски език – 450; Философски цикъл – 169; Математика – 153; История и цивилизация – 62; Немски език – 30; Химия и опазване на околната среда – 19; Френски език – 12; Физика и астрономия – 11; Руски език – 7; Испански език – 2. Методи Попов подчерта, че 829 ученици в областта ще се възползват от възможността, която им дава Закона – да използват Държавния изпит за придобиване на степен за професионална квалификация като Втори Държавен зрелостен изпит, съобщи фокус. Експертът припомни, че тази година за първи път във всички училища ще има възможност за online видео-наблюдение директно от Министерството на образованието и науката, като освен това ще се наблюдават и от Регионално управление на образованието – Благоевград. Методи Попов посочи, че Вторият държавен зрелостен изпит започва в 08,00 часа.
Днес ще се проведе и изпитът по математика за седмокласниците, но неговото начало е 10,00 часа. сн.БТВ

Материалът Биологията предпочитана за втората матура от зрелостниците в област Благоевград е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване