05/23/18 13:46
(http://regiona.bg/)

/Видео/ От прокуратурата: Данаил Стоицов и Бойко Шарков остават в ареста, ето в какво ги обвиняват….

Началникът на КАТ Благоевград Данаил Стоицов и Бойко Шарков собственик на посредническета фирма остават в ареста още 72 часа. Това съобщиха от окръжна прокуратура преди минути. До момента са събрани доказателства само срещу тези две лица. Разследването е още в много начален етап.

„Към днешна дата са повдигнати обвинения на две лица. Едното лице е началника на КАТ Данаил Стоицов, като е едното престъпление е затова, че притежава оръжие без разрешително. Второто обвинение е престъпление по служба и то е затова че на 4 май 2018 година без разрешение е осигурил полицейски конвой на извънгабаритен товар в района на село Дамяница до село Бело поле“, коменитра наблюдаващия прокурор  НиколинаСечкова.Трето обвинение е престъпление за подкуп, затова, че е изискал и приел от различни лица 5300 лева, както и вещи и услуги с имуществен характер, изразяващи се в предварително запазване на комбинация от цифри за регистрационни табели, като е получил облага от определени лица. Вторият обвиняем е Бойко Шарков, който притежава пункт за регистрация на коли. Той е подведен под наказателна отговорност, че помагал началника на КАТ и го улеснил при приемане пари, вещи и услуги с имуществен характер.
От държавното обвинение уточниха, че това са обвиняемите на този етап, като по преценка на прокурора могат да бъдат повдигнати обвинения и на други. Припомняме на читателите на ИА Региона, че сред задържаните е и бившият полицай Никола Доганджийски – Колевеца, който след ареста снощи бе приет с хипертонична криза в болницата и по-късно освободен, за което първи Ви информирахме.

 

Материалът /Видео/ От прокуратурата: Данаил Стоицов и Бойко Шарков остават в ареста, ето в какво ги обвиняват…. е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване