05/23/18 08:17
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Разказ от първо лице: Схемата е проста в КАТ Благоевград, посредническа фирма изкарва номера набързо срещу 50 лв.

Млада жена от Благоевград е възмутена от неуредиците в КАТ Благоевград. Наскоро си купила кола и отишла да я регистрира. Там обаче два дни се редила на дълги опашки, но не могла да си регистрира новия автомобил. Наложило се да се изръси с 50 лева, за да стане процедурата много бързо. Ето какво разказа тя:
„ Искам да споделя какво ми се случи миналата седмица. Наскоро си закупих автомобил. Естествено трябваше да го регистрирам. Отидох първия ден на обедната почивка нищо не можах да свърша. Отидох втори ден пак нищо, но видях, че се чака много и нещо се странно се случва. Хората , които се редяха на опашката говореха за пари за влизане отзад, т.е за лесен начин за изкарване на номера. Аз прецених нещата бях се охарчила много по край покупката на автомобила и не го направих. Взех си два дни отпуск, за да се редя на опашката. Е познайте пак не можах да си регистрирам колата. Върнах се в къщи споделих с брат си. Той ми каза утре аз ще отида. Брат ми взе колата отиде, след малко ми се обади с думите ела веднага срещу 50 лева намерих кой ще свърши работа. Отидох естествено и свършихме работа. Ами то било проста работа отвън е пълно с посредници, които това работят. Те са нещо като фирма добре организирана дейност. Е нали регистрирах колата си какво пък. Значи КАТ Благоевград е модел институция свързана с фирма, но парите отиват на едно място. Умно е замислено, лесно си изкарват пари хората“ ,разказа младата дама.
ИА Региона обърна внимание на сигнала, но не го публикува с оглед на това, че момичето не се представи с пълното си име. За да може да има ефект от такъв сигнал трябва да застанеш с името си, но страхът явно е надделял.
Вчера стана ясно,че Иван Хамбарджийски- Бриндо, собственик на информационен сайт, е подал сигнал за корупционните схеми в КАТ- Благоевград .Той се осмели и застана пред камерите и разкри схемата на катаджиите, като описа практиката като нетрадиционна схема за търговия с номера.

„Разказаха как стои схемата, как се взимат пари, че плащат по 100 лева за номер, около 50 лева за регистрация на автомобила“ , коментира той. По думите му в схемата са двамата посредници, които вчера бяха задържани. Единият е бивш катаджия С прякор Колевецо , а другият е Бойко Шарков, има замесени две служителки на гише, а вчера както Ви информирахме бе задържан е и шефът на КАТ. „Посрещат ги, идва човекът, дава си документите, предава автомобила, казват му каква е сумата – всичко става много бързо“, посочи Хамбарджийски. Той допълни, че на ден се регистрират около 15 коли. Така с помощта на медиите се стигна до вчерашните арести.
Явно на гражданите от област Благоевград до такава степен им е писнало, че са пращали писма не само до нас, но и до колегите. Вчера Ви разказахме за същата схема в Петрич, отново от потърпевши лица.
Друг е въпросът дали всеки ще застане с името си зад сигнала, който подава.

 

Материалът /Видео/ Разказ от първо лице: Схемата е проста в КАТ Благоевград, посредническа фирма изкарва номера набързо срещу 50 лв. е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване