05/23/18 18:39
(http://www.clubz.bg/)

Грозни сцени: финалът "Левски-Лукойл" - "Балкан" спрян заради агитка

Вторият баскетболен финал за титлата на България при мъжете между "Левски-Лукойл" и "Балкан" (Ботевград) беше спрян при резултат 66:59 в столичната зала "Универсиада" заради ексцесии и грозни сцени.

По решение на съдиите публиката трябваше да напусне залата, за да се доиграе срещата. Агитката на "Левски-Лукойл" излезе, но не и тази на тима от Ботевград, която отказва да го направи и скандира "Върнете ни парите".

Прекъсването продължава вече 45 минути.

Дотам се стигна заради хвърлени предмети от страна на "сините" запалянковци към отбора на "Балкан". Кой знае защо домакинската агитка бе настанена зад скамейката на гостите. По време на първата среща, спечелена от "Балкан", не беше така.

Към края на срещата съставът от Ботевград почна да топи разликата на "Левски-Лукойл" и това нажежи и страстите по трибуните. Агитките си размениха пластмасови бутилки имаше и такива от терена към седалките със "сините".

В един момент "левскарите" почнаха да опитват да нахлуят на терена и да замерят "Балкан" с каквото им попадне, включително дървен прът. По време на целия мач към тъмнокожите играчи от Ботевград имаше насочена импровизирана бесилка.

Намеси се полиция и двата отбора се прибраха в съблекалнята. Пречка за подновяване и довършване на мача е нежеланието на гостуващите запалянковци да напуснат. Сред тях е и кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.

Очаквайте още подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване