05/23/18 08:02
(transmedia.bg)

Прокуратурата иска отстраняване на Десислава Иванчева като кмет на „Младост“

 

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева.

Тя бе задържана по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери според прокуратурата. Обвинението било установило, че „в арестното помещение, където изтърпява мярката си за неотклонение, тя е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация“.

„По този начин тя била осъществявала от следствения арест действия, насочени към реално упражняване на правомощията на кмет на район въпреки задържането й под стража“, твърди специализираната прокуратура.

Зрелищният арест на Десислава Иванчева на 17 април повдигна много въпросителни, но които прокуратурата не даде ясен отговор. И днес не е ясно защо Иванчева стоя с часове с белезници на публично място, както и какво е наложило събирането на доказателства в отсъствието на адвокат.

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване