05/24/18 12:04
(http://regiona.bg/)

/ Аудио/ Учителката от 2 ОУ в Благоевград Вера Георгиева: Днес децата четат книги от електронен носител

Учител не е просто професия, за мен това е начин на живот. Това смята началната учителка от Второ ОУ „Д. Благоев“ в Благоевград Вера Георгиева. Попитахме я днес на празничния 24-и май: „Четат ли днешните деца книги?“, ето какво отговори тя:

„Днешните деца гледат много приключенски филмчета, четат и такива книги, но в сравнение с децата преди 8 години четат по-малко. Децата сега четат повече книги от електронен носител“. Според нея няма никакво значение на какъв носител е издадена книгата стига те да могат да я четат.

За да мотивира децата да четат повече Георгиева разказва история, т.е част от книгата, но не дава края, като им предизвика интереса те сами да я прочетат, за да разберат финала.

Учителката прави и презентации с извадки от книжката от началните страници със слайдове на главните герои. Пробва и друг метод, кара ги да отговорят на определени въпроси, а отговорите се крият в книжката, която дава да четат.

Нейният клас е направил и лична библиотека, имат и библиотекар, който раздава книжки на децата от класа. Като я прочетат децата я връщат, после я взима друг и така всички са я прочели.

Елементарни, но истински начини за придобиване на интерес към четенето ползва Вера Георгиева. Според нея, са успешни, защото по някакъв начин е развила интереса им към книгите.

Дълги години тя работи във Второ основно училище „Димитър Благоев“ в Благоевград. Тя е старши начален учител и учител по информационни технологии за начален етап.
Вера Георгиева е отдадена изцяло на професията си и винаги се отнася към работата с отговорност. Тя не спира да се самоусъвършенства и обучава.

„Образованието търпи развитие и по мое убеждение то е основано на технологиите. Последните 6 – 7 години от моята педагогическа практика активно работя за интегриране на ИКТ в обучението на малките ученици. Първият ми педагогически експеримент е на тема „Приложение на интернет в обучението І – ІV клас. Сайт на класа.“, описан в дипломна работа за придобиване на Магистърска степен по ИТ.“,коментира Георгиева

Съмненията, въпросите и търсенията ми за мястото на интернет базираното обучение доведоха до втория педагогически експеримент „Дидактически аспекти на интернет-базираното обучение в начален етап на основното образование“. Продължавам да търся доказателства, че технологиите правят ученето интересно, а работата на учителя по-лесна.
Гордея се, че съм учител и ме наричат – новатор“добави още преподавателката.

Материалът / Аудио/ Учителката от 2 ОУ в Благоевград Вера Георгиева: Днес децата четат книги от електронен носител е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване