05/24/18 17:21
(http://www.clubz.bg/)

"Балкан" сезира Международната баскетболна федерация за расизъм

БК "Балкан" (Ботевград) ще сезира Международната федерация по баскетбол (ФИБА) за расизъм по време на втория мач от финалната серия за титлата на България срещу "Левски-Лукойл" снощи в зала "Универсиада", заяви президентът на клуба Михаил Михайлов пред БНТ.

Срещата бе прекратена три минути преди края заради опита на запалянковци на "сините" да нахлуят на игрището и хвърлените предмети към "Балкан", но и от скамейката на гостите към феновете.

Ултраси на "Левски-Лукойл" провесиха импровизирана бесилка към тъмнокожите баскетболисти на "Балкан" - точно над пейката им, имаше също расистки възгласи и маймунски звуци.

Двубоят бе доигран днес - 24 часа след началото си, пред празна зала. Тимът на Константин Папазов-Тити спечели със 71:65 и изравни серията - 1:1. Следващите два мача са в Ботевград - в събота и понеделник. Ако има пети, той ще е в София.

Продължава обаче да се коментира случката от сряда вечер, а не толкова чисто баскетболът, който и без това е на ниско ниво, поне ако се съди по първите две срещи.

"Като председател на клуба съм длъжен да защитя играчите на отбора, което длъжностните лица в залата не можаха да направят. Баскетболистите ни бяха обиждани през цялото време. Особено четиримата американци в нашия състав. Към тях имаше множество подвиквания, като Black Monkey, казва Михаил Михайлов, цитиран от botevgrad.com. - Особено фрапиращ бе моментът, в който зловещо провисналата на метри бесилка бе посочена недвусмислено на Брандън Фортънбъри, който реагира болезнено и трудно успяхме да го удържим. Да не говорим за множеството хвърлени към играчите и длъжностните лица на пейката предмети - монети, запалки, бутилки с вода, прътове от знамена и торби, пълни с пясък или камъни. Затова съвсем отговорно заявявам, че ще сезираме ФИБА."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване