05/24/18 10:12
(http://regiona.bg/)

Благоевград отбеляза тържествено 24-и май и празника на града

Десетки ученици,учители, общественици и граждани отбелязаха тържествено 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянска писменост и празник на Благоевград.

Програмата по повод празника започна с полагане на цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий при Национална хуманитарна гимназия.
Тържествата продължиха с шествие, от два лъча, предвождани от Биг Бенд – Благоевград и Детски духов оркестър към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, които се срещнаха на площад „Македония“.
Историческа възстановка на значими дати от историята на България пресъздадоха във впечатляващ концерт- спектакъл възпитаници на II ОУ и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
Честванията продължават в 17:00 часа, когато на площад „Македония“ ще излязат Биг Бенд – Благоевград, Народно читалище „Никола Вапцаров- 1866“ и Камерна опера. От 20:00 часа пък на сцената ще се качат Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Финал на тържествата ще бъде поставен с илюминации.

 

Материалът Благоевград отбеляза тържествено 24-и май и празника на града е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване