05/24/18 06:14
(http://www.klassa.bg/)

Помпейо: САЩ няма да приемат "лоша сделка" с Пхенян

 Американският държавен секретар Майк Помпейо каза, че САЩ са готови да се откажат от преговори със Северна Корея, ако предстоящите разговори за програмата й за ядрени оръжия тръгнат в грешна посока, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Лоша сделка не е вариант", каза Помпейо във встъпителните си думи на изслушване в комисията по външни работи в камарата на представителите на американския Конгрес. 

 

"Американският народ разчита на нас да свършим работата както трябва. Ако правилната сделка не е на масата, ние съответно ще си тръгнем".


Помпейо посочи, че американската кампания за оказване на натиск върху Пхенян заедно с партньори на САЩ дава резултат.


"Отношението ни няма да се промени докато не видим заслужаващи доверие стъпки към завършено, достъпно за проверка и необратимо освобождаване на Корейския полуостров от ядрено оръжие", каза държавният секретар.


В отговор на въпрос Помпейо увери, че САЩ нямат намерение да правят отстъпки на Пхенян на срещата на президента Доналд Тръмп с лидера на КНДР Ким Чен-ун, планирана за 12 юни в Сингапур.


По отношение на ядрената програма на Иран Помпейо каза, че правителството на президента Тръмп смята да работи с "колкото може повече партньори, приятели и съюзници", за да спре всички ядрени и неядрени заплахи, идващи от Техеран.


По отношение на Русия Помпейо изтъкна, че Вашингтон няма да търпи руска намеса в междинните избори за Конгрес тази година, предаде Асошиейтед прес.


Държавният секретар уточни, че правителството на президента Тръмп ще "предприеме всички подходящи контрамерки", за да се бори с "непреставащите усилия" на Русия да се намесва във вота през ноември.


Помпейо призна, че засега САЩ не са в състояние да приложат "ефикасно възпиране", което да спре тези руски усилия.


По статията работи: Магдалена Иванова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване