05/24/18 09:22
(http://regiona.bg/)

Съдът одобри изграждането на Лот 3.2 на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле, решението не подлежи на обжалване

Тричленен състав на Шесто отделение на Върховния административен съд отхвърли в свое решение от днес жалбите на две физически лица и на Сдружение „За земята – достъп до правосъдие“ срещу решение № 3-3/2017 г. от 19.10.2017 г. по оценка за въздействие на околната среда (ОВОС) на министъра на околната среда и водите. С решението е одобрено осъществяването на инвестиционно предложение „Подобряване на трасето на Лот 3.2 на Автомагистрала „Струма“ по Източен вариант Г 10.50″, съобщиха от съда, пише правен свят.

Производството по делото е образувано по жалба срещу решение по ОВОС (оценка на въздействието на околната среда) № 3-3/19.10.2017 г. на министъра на околната среда и водите, с което е одобрено осъществяването на инвестиционно предложение за „Подобряване на трасето на Лот 3.2. на АМ (автомагистрала) „Струма“ по източен вариант Г 10.50″, с възложител АПИ (Агенция „Пътна инфраструктура“), както и срещу разпореждането за допускане на предварителното му изпълнение, което според жалбоподателите „засяга правото на чиста и здравословна околна среда и има опасност от необратимо засягане на местообитания на защитени видове, а изложените мотиви от органа за допускането му са неоснователни, както и, че Орхуската конвенция не допуска предварително изпълнение“.

Според ВАС обаче оценката за въздействие и допуснатото от министъра на околната среда и водите предварително изпълнение е законосъобразно.

Решението по дело 13132/2017 г. е окончателно и не подлежи на обжалване, но мотивите му все още не са публикувани на страницата на съда.

Материалът Съдът одобри изграждането на Лот 3.2 на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле, решението не подлежи на обжалване е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване