05/24/18 06:30
(http://www.klassa.bg/)

Юлия Скрипал в първото си изявление след изписването от болницата: Опитът за убийство преобърна света ми

 Юлия Скрипал, оцеляла след опита за убийство срещу нея и баща й – двойния агент Сергей Скрипал, излезе с първото си заявление след изписването си от болницата. Тя заяви, че би се върнала в Русия в „дългосрочен план“ въпреки опита за отравяне, предава Ройтерс, цитирана от Фокус.
"Фактът, че e използван невропаралитичен агент, е шокиращ“, заяви Скрипал. „Животът ми се обърна с главата надолу“, допълни тя. "Събудих се на новината, че и двамата сме били отровени“, заяви Юлия Скрипал в първата си медийна изява след отравянето. Тя направи обръщението си пред „Ройтерс“ от тайно място в Лондон, тъй като е под защитата на британската държава. 
На врата й се вижда сериозен белег от интервенция.
„Късметлии сме, че и двамата оцеляхме този опит за убийство. Нашето възстановяване беше бавно и изключително болезнено. Докато се опитвам да се справя с опустошителните промени, които ме натоварват физически и емоционално, искам да помогна на баща си до пълното му възстановяване. В дългосрочен план се надявам да се върна у дома в моята страна“, заяви Юлия Скрипал.
Според британското правителство Юлия и Сергей Скрипал са били отровени от руските тайни служби с невропаралитичния газ „Новичок“. По-рано руският посланик в Лондон Александър Яковенко заяви, че е искал да се види с възстановяващите си, но не е бил допуснат до тях.
„Благодарна съм за предложенията за помощ от руското посолство. Но в момента не искам да се възползвам от услугите му“, заяви Скрипал. „Не искам да описвам подробностите, но клиничното лечение е инвазивно, болезнено и депресиращо“, уточни тя
Бащата на Юлия бе изписан от болницата на 18 май. „Той вече не е в критично състояние“, съобщи болницата в град Солсбъри, където бе проведено лечението на бащата и дъщерята.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване