05/25/18 10:25
(http://regiona.bg/)

/ Видео/ Радослав Тасков се измъкна на косъм, постът в ОбС не му бил детска мечта

Само 3 гласа недостигнаха да бъде прието предложението на общинските съветници от ПП „Партия на Зелените“ изборът на председател на ОбС да става на ротационен принцип като ротацията да се извършва на всеки шест месеца.Предложението бе отхвърлено с 16 гласа“за“ 22 „против“ и 2 „въздържал се“. Очаквано против бяха групата на ГЕРБ и групата на Радослав Тасков,както и съветниците Рашко Динков,Васил Миладинов, Румен Калайджиев и Христо Ковачки.

Преди това обаче се проведоха разгорещени дебати в рамките на час.

Съветникът Антон Тодоров обясни подробно какви са мотивите за предложението като обясни,че с въвеждането на ротационния принцип ще се осигури по-голям контрол върху изпълнението на задълженията на председателя, което е гаранция за по-голяма и значима роля на ОбС.
Съветничката Гергана Янчева предложи ротацията да се извършва на всеки шест месеца като избрания председател да бъде от партия,която е различна от досегашния.Калоян Ханджийски пък предложи това да стане с тайно гласуване,но в последствие това не беше прието.

Кметът Камбитов също взе думата и обясни,че хората очакват администрацията да работи и даде пример,че от 265 общини в страната само три са на ротационен принцип.
Като на всяка сесия и този път прехвърчаха искри в коментарите на кмета и съветничката Злата Ризова,която контрира,че демокрацията е относително понятие.

Радослав Тасков взе думата след гласуването и обясни,че в последните дни бил подложен на атака и да бъде председател на ОбС не му е датска мечта.

„Моделът Камбитов-Тасков съществува,както съществуваше модела Хаджигаев-Паскалев, но аз не искам да сядам в стола на кмета“,коментира той.
Андон Тодоров не му остана длъжен и му отговори подобаващо. Той благодари на съветниците,които са подкрепили гласуването и обясни,че те са същите,които са подкрепили референдума за разкопките край Покровник.Той припомни още,че благодарение на ПП“Партия на зелените“ са започнали пресконференциите на Тасков,но той използва моментите за лични нападки.

Ето кои гласуваха „за“ротационния принцип: Андон Тодоров, Цветозар Балабанов, Александър Стойков, Янка Шейтанска, Милан Богдански, Антон Асиски, Гергана Янчева, Злата Ризова, Керина, Сашо Милчев, Валери Смиленов, Кирил Ваклинов, Цвета Рангелова, Георги Васев, К. Ханджийски,

 

Съветниците,които спасиха Радослав Тасков:

От ляво на дясно Румен Калайжиев, Димитър Урдев, Васил Миладинов.

 



Материалът / Видео/ Радослав Тасков се измъкна на косъм, постът в ОбС не му бил детска мечта е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване