05/25/18 07:08
(http://www.klassa.bg/)

Кабинетът на Борисов не уважи приема на президента в НИМ, Румен Радев

 Духовността и знанието в България изживяват тежки времена. Това заяви президентът на Република България Румен Радев в приветственото си слово на традиционния прием в Националния исторически музей по случая Деня на славянската просвета и култура и славянската писменост, на който той и съпругата му Десислава Радева са домакини.

“За втори път имам честта да бъда домакин на приема по повод 24 май. Този най-съкровен за всеки българин празник. Приемам това домакинство като символично, защото буквите, езикът и културата са наш общ дом. Днес тук са едни от най-видните наши учени, артисти, писатели, художници, музиканти, поети, творци и журналисти. Щастлив съм да видя сред вас и стотици български учители, от които започва пътят към знанието на всеки от нас.

Духовността и знанието в България изживяват тежки времена. Често недооценени и обидно третирани. Но на вас се падна отговорната мисия да ги пренесете през тези изпитания. Благодаря на всички вас - хората на просветата и знанието. Благодаря, че сте тук тази вечер. Ваше е призванието да бъдете будителите на българския народ, да съхраните една вековна култура и да я обогатите с таланта и труда си. Поклон пред вашите усилия! Честит празник на всички”, заяви президентът в приветственото си слово.

Министрите от кабинета “Борисов 3” не дойдоха на събитието. Самият премиер Бойко Борисов пък е на посещение при папата във Ватикана, заедно с македонския премиер Зоран Заев.

На приема присъстваха лидерът на БСП Корнелия Нинова и червените депутати Драгомир Стойнев и Весела Лечева, зам.-председателят на парламента Явор Нотев. Експремиерът Огнян Герджиков също бе сред гостите, заедно с бившия министър на здравеопаването, в служебния кабинет на Герджиков, Илко Семерджиев. Президентът (1997-2002) Петър Стоянов също бе сред гостите. Приема уважиха и представители на Българската православна църква.
 

На събитието дойдоха и много културни дейци и творци, сред които бе и художникът Иван Яхнаджиев, актрисата Гинка Станчева, Николай Априлов и др., както и абитуриенти, съобщи "24 часа".



http://www.bnews.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване