05/25/18 06:58
(http://regiona.bg/)

Съветникът Христо Ковачки възропта срещу предложенията за почетни граждани, коментира: Предлагам и Лазар Причкапов да стане!

Актьорът Николай Янев Кимчев, бе удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ за принос в развитието на съвременната българска култура и сценично изкуство и популяризирането на града. Това стана на избор с тайно гласуване.Решението се взе с 31 гласа „за“,6 „въздържал се“ и 4 „против“.

Със същото звание имаше предложение да бъде  удостоена и общественичката Здравка Миленкова Чимева за принос в социално икономическото развитие и популяризирането на Благоевград, по повод 70 годишният и юбилей.Предложението обаче не бе прието.

Преди гласуването съветникът Христо Ковачки каза, че няма да гласува, тъй като не знае с какво двамата са допринесли за Благоевград.

“ Аз ще предложа да стане почетен гражданин и Лазар Причкапов“,каза Ковачки и предизвика смях в залата. Днес той се появи на сесията с костюм в кафяво райе и предизвика обациите на колегите си.По този повод стана и медийна звезда,тъй като от медиите се надпреварваха да го фотографират.

 

Материалът Съветникът Христо Ковачки възропта срещу предложенията за почетни граждани, коментира: Предлагам и Лазар Причкапов да стане! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване