05/25/18 16:50
(http://regiona.bg/)

Съдът реши: Данаил Стоицов остава в ареста, а Бойко Шарков излиза под гаранция!

След заседание продължило  пет часа и половина Окръжен съд Благоевград реши. Остава в еста шефа на КАТ Данаил Стоицов, а  освобождава под гаранция от 7000 лева Бойко Шарков.

На двамата са повдигнати обвинение свързани с корупцинни схеми. Бившият шеф на  КАТ Благоевград по първоначална информация му бяха повдигнати 3 обвинения.

Едното престъпление е затова, че притежава оръжие без разрешително. Второто обвинение е престъпление по служба и то е затова, че на 4 май 2018 година без разрешение е осигурил полицейски конвой на извън габаритен товар в района на село Дамяница до село Бело поле.
Трето обвинение е престъпление за подкуп, затова, че е изискал и приел от различни лица 5300 лева, както и вещи и услуги с имуществен характер, изразяващи се в предварително запазване на комбинация от цифри за регистрационни табели, като е получил облага от определени лица.
Другият обвиняем е Бойко Шарков, който притежава пункт за регистрация на автомобили. Той е обвинен в това, че е помагал на началника на КАТ и го е улеснил при приемане пари, вещи и услуги с имуществен характер.

Според приетия днес Закон за защита на личните данни адвокатите поискаха от съдя Атанас Мъскръчки подсъдимите да не бъдат снимани. Мярката се гледаше при затворени врати и изключителни мерки за сигурност. Съдът  3 часа разглеждаше материалите по делото, а според следователите то е още в начален етап. Преди започването на самото заседание все още адвокатите не се бяха запознали с материалите по делото не го бяха прочели.

Сн.архив

 

Материалът Съдът реши: Данаил Стоицов остава в ареста, а Бойко Шарков излиза под гаранция! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване