05/25/18 04:03
(http://www.clubz.bg/)

Харви Уайнстийн се предава, обвиняват го в изнасилване

Прокуратурата на Ню Йорк ще повдигне днес обвинение срещу филмовия продуцент Харви Уайнстийн в изнасилване, съобщи Си Ен Ен.

Самият Уайнстийн обяви, че в петък ще се предаде в ръцете на прокурорите в Голямата ябълка. Той ще бъде арестуван и поставен под стража, както изискват престъпленията в сексуално посегателство.

Очаква се той да бъде обвинен в изнасилването на една жена и в насилствени дейтвия от сексуално естество спрямо друга.

Основания за сегашните обвинения са показанията на Луси Еванс. Тя твърди, че през 2004 година Уайнстийн я е принудил да прави секс с него. След като се запознали с доказателствата магистратите счели, че има достатъчно данни, за да бъде предаден на съд продуцента.

През октомври м.г. в. "Ню Йорк таймс" разкри, че в продължение на 30 години вилятелният филмов продуцент се е възползвал от положението си и е посягал на много жени, предимно актриси. Харви бе обвинен в сексуално насилие от над 80 жени, сред които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Салма Хайек.

Уайнстийн беше принуден да напусне компанията, която по-късно обяви фалит. Съпругата му го изостави и се разведе с него. Продуцентът бе изключен и от Американската филмова академия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване