05/26/18 09:42
(http://regiona.bg/)

Атанас Камбитов обяви: Ще се кандидатира за 3-ти мандат за кмет на Благоевград…

Настоящият кмет на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов запитан от медиите с провокираш въпрос: „Когато догодина се кандидатирате отново за кмет, какво ще обещаете на жителите на Благоевград, след като той е напълно обновен? Не даде конкретен отговор дали ще се кандидатира или, не но направи план за в бъдещото с думите: „Оставил съм работа и за следващия кметски мандат“. Конкретен отговор така и не бе даден, но надълго и на широко разказа какво е направил през времето, което е кмет. От 2011 година досега в общината са влезли 200 млн. лева. Според него най-сериозните проблеми са решени, но винаги изниква проблем за решаване, метафорично казано общината е жив организъм.

В момента тече мащабен ремонт на центъра на Благоевград, който не е правен от 30 години. Обещанието е, че ще се запази архитектурния облик и визия на централната градска част. Относно този ремонт благоевградчани са масово недоволни, според тях всичко ново, което се прави трае по 1 година и пак става в окаян вид. В момента едвам се къртят плочки на 30 години, но така трябвало. Друг е въпросът с фирмата изпълнител на проекта и т.н все интересни въпроси, които избирателите си задават.

Друг аспект от неговата дейност е започването на смяна на ВиК мрежата в Благоевград, която на някои места в града е над 50 години. Ежедневно жителите на Благоевград са свидетели на ремонти извършвани от Водното дружество. И естествено ремонтът на улиците започна от така наречената кметска улица в Благоевград, улица „Марица“. Естествено няма начин да не изтъкнат заслугите и в санирането. Благоевград се оказа емблема на мащабната програма по санирането в България. Само че в момента тече мащабна проверка на начина, по който е извършено, а най-интересното,е че в момента е спряно. Значи са открити някакви нередности.

Темата с отпадъците се върти от 4 години на дневен ред в Благоевград. Към момента са минали всички процедури, има финансиране и реално се изпълнява проектът. МОСВ е дала безвъзмездна финансова помощ за изграждане към депото на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци за 13 млн. лв.Ако се подпише последния договор за изграждане на анаеробна инсталация за 38 млн. лв., ще се затвори цикъла на третиране на отпадъците. Очертава се депото да е едно от най-модерните в страната. Депото за отпадъци е от изключителна важност не само за Благоевград, но още и за четири други общини.
В момента отпадъците се хвърлят в други общини Разлог и Сандански, а община Благоевград плаща за това.

Общината е жив организъм и винаги има какво още да се направи, винаги се появяват проблеми за решаване. Така че работа има достатъчно и за следващия мандат, каза настоящия кмет Атанас Камбитов.

 

 

 

Материалът Атанас Камбитов обяви: Ще се кандидатира за 3-ти мандат за кмет на Благоевград… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване