05/28/18 11:44
(transmedia.bg)

Евакуация във Флорида и в Куба заради буря

Хиляди жители на американския щат Флорида се евакуираха заради субтропическата буря Алберто, която се придвижва на север през Мексиканския залив. Метеоролозите предупреждават, че бурята може да предизвика опасни за живота наводнения в южните крайбрежни щати, съобщи Ройтерс. Според Националния център по ураганите на САЩ бурята ще достигне днес северозападната част на Флорида.

Евакуация има и в Куба. Над 5000 човека бяха евакуирани заради Алберто, донесъл проливни дъждове в западната и централната част на страната.

Силни валежи наводниха и американския щат Мериленд. Улиците на Еликот сити са под метри вода. Видеоматериали в социалните мрежи показват напълно наводнени улици, плаващи коли и хора, блокирани в различни сгради. Губернаторът на щата обяви извънредно положение.

Алберто е първата атлантическа буря за 2018 г. Тя започна преди обичайния сезон на ураганите.

Стихията предизвика рязко покачване на нивото на реките и водохранилищата и наводни ниски райони в провинциите Пинар дел Рио, Артемиса, Матансас, Виля Клара и Санкти Спиритус.Няма данни за жертви и разрушения, но са нанесени сериозни щети на селскостопанските култури

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване