05/28/18 10:45
(https://pressbulgaria.com)

На 4-и и 5-и юни 2018 г. град Пловдив ще бъде домакин на националната конференция „Позитивната психология и облачните технологии: нови хоризонти за образованието“.

Форумът предлага повече информация за две от най-прогресивните тенденции в образованието, които предлагат качествена промяна днес, в името на по-добрата реализация на младите хора в бъдеще. Поканени са учители, директори, педагогически съветници, психолози, социални педагози и социални работници, образователни експерти, университетски преподаватели, студенти и докторанти, представители на Министерство на образованието и науката и други заинтересовани страни в сферата на образованието. Община Пловдив, която се доказва като лидер в подкрепата за иновативни образователни решения в България, е съорганизатор на събитието, заедно с Педагогически факултет на Пловдивския университет и Център за творческо обучение. Специален гост на форума ще бъде господин Рори Стийл - учител по ИКТ и технически директор в училището „Бюли Конвент“ на британския остров Джърси, както и образователен иноватор на Google и Apple. Той ще покаже как едно училище функционира “в облака” и как съвременните технологии му помагат да работи по индивидуална програма с всеки от учениците си. Предприемачът Стефан Апътяну от румънския партньор на Google за образованието ADMA разкаже повече за интегрирането на Google G Suite и облачни услуги в училищата оттатък Дунава - процес, на който в нашата страна Община Пловдив постави начало през 2016 година. Участие в конференцията ще вземат уважавани университетски преподаватели като проф. Румен Стаматов от Пловдивския унивесритет, който ще говори за позитивната психология и съвременното образование и доц. д-р Снежина Петрова от Нов български университет, която ще представи темата “Позитивната психология за позитивно образование отвъд различията“. Конференцията ще открие проф. д-р Запрян Козлуджов, ректор на Пловдивския университет. Повече за лекторите и програмата можете да научите от сайта на конференцията: http://edu2018.classroomtech.bg/ Регистрацията за участие във форума се извършва чрез следната електронна форма: https://goo.gl/Hi297r Документът не се разпечатва. За попълването и изпращането му е необходима свързаност с интернет. За акредитация на журналисти пишете на адрес events@cct.bg или се обадете на телефон 0878 629 608 - Надежда Юрукова, Център за творческо обучение.
Публикувана на 05/28/18 10:45 https://pressbulgaria.com/m/DBN5LSJM.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване