05/28/18 15:28
(http://www.clubz.bg/)

Роман Абрамович взел израелски паспорт?

Руският милиардер Роман Абрамович от днес е гражданин на Израел, където пристигна със самолет, съобщи израелската редакция на Нюз.Ру.

Изданието се позовава на информирани източници. До този момент обаче нито от МВР, нито от Министерството на алията (репатрирането - б.р.) на Израел са коментирали съобщението. Няма коментар и от представители на Абрамович.

На 24 май в. "Исраел а-Йом" съобщи, че олигархът ще пристигне в еврейската страна в качеството на нов репатриант. Изданието писа също, че той вероятно ще се засели в район в Тел Авив, където за него се строи огромна къща.

Преди седмица стана ясно, че Абрамович, който притежава английския футболен клуб "Челси", трябва да докаже произхода на парите си, за да получи нова британска виза. Той е засегнат от ограниченията, наложени от Лондон върху приближени на Путин олигарси след инцидента със Сергей Скрипал. Обединеното кралство обвинява за отравянето му руските служби.

Роман Абрамович много пъти е посещавал Израел и е инвестирал там много пари за създаването на стартъпи. Освен това той е евреин.

Публикувана на 05/28/18 15:28 http://clubz.bg/68400-roman_abramovich_vzel_izraelski_pasport

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване